Δενδροφύτευση του κύριου δρόμου του χωριού

Δενδροφύτευση του κύριου δρόμου του χωριού από το Κεφαλόβρυσο προς Δρούσια με κυπαρίσσια και ακακίες.

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΚΡΗΤΟΥ-ΤΕΡΡΑΣ - ΔΡΟΥΣΙΑΣ

Στις 11 Απριλίου 1988, ο Σύνδεσμος Αποδήμων Κρήτου –Τέρρας, αποφάσισε, όπως γίνει δενδροφύτευση στον κύριο δρόμο, από Δρούσια, μέχρι την είσοδο του χωριού, το Κεφαλόβρυσο.

Ο κος Μάριος Χριστοδούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπάλληλος δασονομείου, ανέλαβε τις διαδικασίες για να προμηθεύσει το σύνδεσμο με τα κατάλληλα δασικά φυτά, ώστε να πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με το τμήμα Δασών, ο Σύνδεσμος είχε στην κατοχή του τα δενδρύλλια φυτεμένα μέσα σε ειδικά πλαστικά σακούλια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κος Δέρβης Χαραλάμπους, μαζί με τον κον Κώστα Παπαπέτρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και με μέλη της νεολαίας του Συνδέσμου, ανέλαβαν την ανόρυξη λάκκων, με ειδική χειροκίνητη μηχανή και δενδροφύτευσαν τα κυπαρισσάκια και τις ακακίες κατά μήκος και παραπλεύρως του κύριου δρόμου, όπου το έδαφος προσφέρετο για φύτευση.

Κατασκευάστηκαν μεταλλικά, προστατευτικά καλύμματα και τοποθετήθηκαν, για προστασία των δένδρων από τα ζώα και όλα αυτά με έξοδα και προσφορά του Συνδέσμου Αποδήμων Κρήτου –Τέρρας.

Αναπτύχθηκαν χωρίς καμιά απώλεια, αλλά δυστυχώς πολλά δέντρα καταστράφηκαν και συνεχίζουν να καταστρέφονται είτε από πυρκαγιές είτε από ελλειπή περιποίηση εκ μέρους της κοινότητας. Όσα δέντρα όμως απέμειναν , δίνουν άλλη ομορφιά και χάρη, στον κύριο δρόμο προς την κοινότητα κι’ εμείς οι απόδημοι χαιρόμαστε όταν αντικρίζουμε αυτή τη θέα, εισερχόμενοι στο χωριό μας.