Κατασκευή και διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας ( Στρατουρά)

Κατασκευή και διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας ( Στρατουρά) ανέγερση περιτοιχισμάτων με πουρόπετρα, δενδροφύτευση και τοποθέτηση συστήματος αυτοποτισμού.

ΠΛΑΤΕΙΑ «ΣΤΡΑΤΟΥΡΑ» / «ΤΖΑΜΙ»

Στις 2.9.1988 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποδήμων απεφάσισε όπως ανασκευάσει και εξωραΐσει την κεντρική πλατεία «Στρατουρά» ή άλλως «Τζαμί» του χωριού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χωριανών και των Αποδήμων.

Αποφασίστηκε να ισοπεδωθεί η πλατεία και να κτιστεί τοίχος από πουρόπετρα, παραπλεύρως των οικιών Σάββα Αθηνοδώρου, Στυλιανού Παναγή και Γεώργιου Μακρίδη ,ύψους 1,5 μ - 2 μ αναλόγως υψομέτρου και σε απόσταση ενός μέτρου περίπου από τα σπίτια, ώστε να δημιουργηθεί ανθόκηπος. Στον υπόλοιπο περιμετρικό χώρο αποφασίστηκε να κτιστεί η πουρόπετρα και να φυτευτούν δένδρα και καλλωπιστικά φυτά.

Ο Σύνδεσμος ανέλαβε την αγορά οικοδομικών υλικών, όπως πουρόπετρες, τσιμέντα, άμμο και άλλα υλικά και κατοχύρωσε την προσφορά για κτίσιμο στον κον Δημήτρη Ξενοφώντος έναντι του ποσού των 280 λιρών. Να σημειωθεί, ότι πολιτική του Συνδέσμου ήταν και είναι να προτιμούνται χωριανοί, για ανάληψη των έργων του Συνδέσμου, έστω και αν υπήρχε κάποια μικρή, διαφορά τιμής στην προσφορά.

Το Συμβούλιο του Συνδέσμου ήλθε σε προσωπική επαφή με αρκετούς απόδημους, μέλη του για οικονομική βοήθεια και βρήκε ανταπόκριση από τον κον Γεώργιο Λούκα Παναγιωτίδη, ο οποίος πρόσφερε το ποσό των 2,000 λιρών για ισοπέδωση της πλατείας με τσιμέντο. Ο Σύνδεσμος τίμησε τον κον Γεώργιο Λ. Παναγιωτίδη και τον ανακήρυξε «Επίτιμο μέλος και Ευεργέτη του Συνδέσμου» απονέμοντας του τιμητική πλακέτα, την Κυριακή του Πάσχα (15/4/90), στις πασχαλινές εκδηλώσεις που έγιναν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Στις 13 Ιανουαρίου 1989 τελείωσε το κτίσιμο και η επιχωμάτωση των κήπων, μπήκε σύστημα αυτόματου ποτίσματος με νερό από παροχή της κοινότητας και φυτεύτηκαν οι τριανταφυλλιές και τα υπόλοιπα άνθη στους κήπους. Το όλο έργο στοίχισε γύρω στις 3,500 λίρες και παραδόθηκε στην κοινότητα για τα περαιτέρω.

Σ' αυτήν την πλατεία καταλήγουν έξη δρόμοι απ' όλες τις πλευρές του χωριού και εξυπηρετεί γύρω στους 30 οδηγούς, για τη στάθμευση των οχημάτων τους, στο κέντρο του χωριού.